ProxiMate
 

ProxiMate™

ProxiMate, gıda ve yem endüstrisi için sağlam, kompakt ve kullanımı kolay bir çevrimiçi NIR cihazıdır. Üretimde aksama süresini azaltır ve parti numunelerinin hızlı kalite kontrolünü sağlar. Sezgisel kullanıcı arayüzü herkesin çalışmasını sağlar ve çok çeşitli ön kalibrasyon paketleri onu tüm uygulamalar için uygun hale getirir.



 

Uyum

  • BUCHI uygulama kimyagerleri ana gıda ve yem endüstrileri için birçok kullanıma hazır ön kalibrasyon geliştirdiler. Peynir, süt tozu veya kıyma etlerini analiz ediyor olun: ProxiMate'i doğru sonuçlar elde etmek için ayarlamak minimum çaba gerektirir ve herkes tarafından yapılabilir.

Aşırı Sağlamlık
  • ProxiMate en olumsuz koşullarda etkili bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Ölçümler sıcaklık veya nem dalgalanmalarından etkilenmez. Cihaz, sonuçların önemli olduğu yerlere yerleştirilebilir: üretim hattının hemen yanında. IP69 giriş koruması ile ProxiMate, en katı hijyen standartlarını bile karşılamak için basınçla hortumlanabilir.

Kolay kullanım
 
  • Sezgisel, modern dokunmatik ekran arayüzü sayesinde ProxiMate işlemi, mantıklı, kolay ve kolay anlaşılır olmasını sağlayacak şekilde optimize edilmiştir. Dokunmatik ekran, diğer BUCHI ürünlerinin kanıtlanmış arayüz mantığını izleyerek herkesin uygulamaları kurmasını, örnekleri test etmesini veya tercihleri ayarlamasını kolaylaştırır.

Uygulama

Et

Et

Yaygın Örnek türleri: Tipik ürünler arasında Sığır Eti, Domuz Eti, Tavuk, Balık ve Sosis bulunur

Tipik parametre: Nem, Protein, yağ ve bağ dokusu

Yararları:

 
  • Kesimhanede hızlı kararlar.
  • Üretim sırasında formülasyonu optimize edin
  • Ambalaj aşamasında malları inceleyin.
Süt ürünleri

Süt ürünleri

Yaygın Örnek türleri: Yoğurt, Peynir, Tereyağı ve Süt Tozları

Tipik parametreler: Nem, Kuru Madde, Yağ, Protein ve Laktoz

Yararları:

 
  • Bitmiş ürünleri ve ara ürünleri ölçün.
  • İşleminizi optimize edin
  • Bitmiş ürününüzün kalitesini kontrol edin
Tahıllar

Tahıllar

Ortak Örnek türleri: Tipik ürünler buğday, arpa ve mısır (mısır), öğütülmüş tahıllar, buğday unu ve irmik gibi tam tahılları içerir.

Tipik parametreler: Nem, Protein, yağ, Kül, nişasta ve gluten.

Yararları:

 
  • Hangi unların karıştırılması gerektiğine karar verin
  • Nihai üründe ilgili bileşenleri kontrol edin.
Sofralık yağ

Sofralık yağ

Yaygın Örnek türleri: Ham ve rafine edilmiş palmiye ve zeytinyağı. Pres kek ve yemeklerin yanı sıra diğer bitkisel ve hayvansal yağlar.

Tipik Parametreler: Nem, Peroksit değeri, Serbest yağ asitleri (FFA) ve artık yağ.

Yararları:


 
  • Ezmeden önce yağlı tohumları kontrol edin
  • Üretim sürecinizi izleyin
  • Nihai üründeki ilgili parametreleri kontrol edin.
Yem  NIR

Yem - NIR

Yaygın Örnek türleri: Karışık ve bitmiş yem (geviş getiren, domuz, kümes hayvanları artı konsantreleri) artı yağlı tohum küspesi, tahıl ve kabuk ve kepek gibi bileşenler.

Tipik Parametreler: Nem, Toplam Yağ, Protein, Lif ve kül.

Yararları:

 
  • Bitmiş karışımı doğru bir şekilde elde etmek için hammaddelerinizi kontrol edin.
  • Uygun olarak, ProxiMate doğrudan gelen mal kantarına yerleştirilebilir.

Özellikler

Yukarı ve Aşağı görünümü

Yukarı ve Aşağı görünümü



Numune tipi çeşitliliği, optimum performans veya pratiklik için farklı analitik yaklaşımlar gerektirebilir. ProxiMate, numunenin üstünden (aşağı görünüm) veya alttan (yukarı görünüm) ölçüme izin vererek en iyi yaklaşımdan yararlanmanıza olanak tanır.
Standardizasyon

Standardizasyon



Tüm ProxiMates fabrikada standartlaştırılmıştır. Cihazlar arasında kopyalanan kalibrasyonlar aynı şekilde çalışır. Aynı tesiste veya aynı ürünü üreten farklı fabrikalarda birden fazla cihaz kullanılıyorsa bu özellikle önemlidir. Standardizasyon, üretim yerinden bağımsız olarak ürün tutarlılığının iyileştirilmesine yol açar.
IP69 sertifikası ve Hijyenik Tasarım

IP69 sertifikası ve Hijyenik Tasarım



ProxiMate, diğer çevrimiçi ekipman veya makinelerle aynı prosedürler kullanılarak basınçla ıslatılabilir. Cihaz tamamen toz ve su geçirmezdir ve gıda üretim alanlarında sanitasyon için yaygın olarak kullanılan deterjanlara dayanabilir. ProxiMate, gıda hijyen ajansı HALAG tarafından Hijyenik tasarımla ilgili kurallara uygun olarak değerlendirilmiş ve onaylanmıştır.

Uzman Tavsiyesi

NIRS, zararsız NIR radyasyonuna veya ışığına dayanan anlozik bir tekniktir. NIR ışığı parlatılır ve analiz altındaki bir numune ile etkileşime girer. Toplanan NIR ışığı, numunenin kimyasal yapısı ile ilgili özelliklere sahiptir. Toplanan NIR sinyaline güçlü matematiksel analizler uygulayarak, NIR ışık sinyalini nem, protein ve yağ gibi kurucu parametreler için değerlere dönüştüren kalibrasyonlar geliştirmek mümkündür. Geliştirildikten sonra, kalibrasyonlar rutin olarak kullanılır ve kullanıcının bu parametreleri hızlı bir şekilde belirlemesini sağlar. NIR uygulamasını hızlandırmak için BUCHI, ilk adımda gerekli olan işi büyük ölçüde azaltan, kullanıcıların rutin kullanıma çok daha hızlı bir şekilde geçmelerini sağlayan bir dizi ön kalibrasyon sunar.
Referans analitiğini tamamen değiştirmek hedef değildir. NIR spektroskopisi, örnekleri hızlı ve güvenilir bir şekilde taramak için güçlü bir tekniktir ve bu sayede birçok rutin analizi ortadan kaldırır. Başlangıç kalibrasyon modellerini geliştirmek ve performanslarını periyodik olarak doğrulamak için sınırlı miktarda referans analizi gerekmektedir.
Bir kalibrasyon modeli içinde ölçülebilen parametre sayısı sadece hesaplama gücü ve analizin karmaşıklığı ile sınırlı olsa da, 15-30 özelliğin aynı anda analizi yaygındır.
Araştırma ve kalite kontrol laboratuvarları NIRS'den benzer şekilde yararlanmaktadır. Araştırmacılar deneylerini hızlandırabilirken, QC departmanları günde yüzlerce örneği analiz etme yeteneğinden yararlanır - her ikisi de önemli miktarda zaman ve para tasarrufu sağlar.
Standart cihaz, bir cihazda toplanan verilerle bir kalibrasyon geliştirdiğinizde, kalibrasyonun ikinci veya üçüncü bir cihazda tamamen aynı şekilde çalışacağı anlamına gelir. Tüm ProxiMates, üretim sırasında cihazda standartlaştırılmıştır.
ProxiMate özellikle zorlu ortamlarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve gıda ve yem üretim ekipmanının yanına yerleştirilebilir. ProxiMate'in sonuçları titreşim, toz, sıcaklık veya nem değişikliklerinden etkilenmez ve cihaz diğer tesis makinelerinde olduğu gibi yıkanabilir.
Gıda güvenliğini sağlamak için, gıda üretim alanlarında kullanılan tüm ekipmanların temizlenmesinin mümkün olduğunca kolay olması şarttır. Bu “Sıhhi Tasarım” gerekliliğine uymak için ProxiMate, keskin kenarları veya boşlukları olmayan pürüzsüz yüzeylerle tasarlanmıştır. Bu tasarım doğal olarak bakteri üremesini teşvik edebilecek malzeme birikimini önler. Ek olarak, ProxiMate, yüksek sıcaklıkta yüksek basınçlı hortumlarla uygulandığında bile alkalin, asidik veya klor içeren deterjanlar ile yıkanabilir.
IP, "Giriş Koruması" nın kısaltmasıdır. İlk sayı toz girişine karşı koruma seviyesini, ikincisi su geçirmezlik derecesini gösterir. IP69, 4 mikrona kadar toz parçacığına karşı tam koruma ve güçlü bir nozuldan herhangi bir yönde yansıtılan sudan korumayı gösterir.
ProxiMate, zorlu yerlerde ölçümün gerekli olduğu optimum seçimdir ve ayrıca gıda ve yemdeki birçok yaygın parametreye ihtiyaç duyulduğunda uygun maliyetli bir seçim olabilir. En yüksek spektroskopik performansın gerekli olduğu en zorlu NIR ölçümleri için NIRFlex N-500 FT-NIR spektrometresi önerilir.

Foto Galeri

Dokümanlar