R100 Akademik Rotary Evaporatör
 

R-100

Akademik Rotary Evaporatör

R-100 döner buharlaştırıcı, buharlaşma ve BUCHI’nin yüksek kalite standartlarındaki temel ihtiyaçları karşılamak için serinin giriş seviyesi Rotavapor®’dır. 1'460 cm2 yoğunlaştırma alanı bulunur. Dijital Su Banyosu vardır. 4 litreye kadar buharlaştırma balonu mevcuttur. Kuru buz kondenser opsiyonunu da alabilirsiniz.


 



 

Ekonomik
 
  • Sınırlı bütçeler için etkili Rotavapor
  • Tasarımıyla buharlaşmanın temel ihtiyaçlarını karşılar
  • Kaliteli malzeme sayesinde yüksek ömürlüdür

Sağlam ve kanıtlanmış
 
  • Sağlam tasarımı sayesinde güvenilir çalışma
  • Yumuşak manuel kaldırma mekanizması ile hızlı ve ergonomik çalışma
  • Çok işlevli Combi-Clip sayesinde kolay flask kullanımı ve buhar kanalı temizliği

Genişletilebilir
 
  • Arayüz, vakum pompası ve sirkülasyonlu chiller ile kolay kullanım
  • Çok çeşitli aksesuarlar ve çeşitli cam düzenekleriyle genişletilebilir
  • Bağımsız ısıtma banyosunu daha ileri uygulamalar için kullanma esnekliği


 

Uygulama

Laboratuar Buharlaşma Farmasötik

Laboratuar Buharlaşma Farmasötik

Ar-Ge departmanlarında laboratuvarda yapılan QC formülasyonlarının yanı sıra QC'deki çeşitli uygulamalar için:
 
  • Damıtma
  • konsantrasyon
  • Kurutma
Laboratuvar Buharlaşma Kimyasalları

Laboratuvar Buharlaşma Kimyasalları

QC ve Ar-Ge laboratuarlarında her gün yapılan başvurular için:
 
  • Konsantrasyon
  • Geri akış reaksiyonu
  • Yeniden kristalleşme
  • Yüceltme
Laboratuar Buharlaşma Akademisi  Eğitimi

Laboratuar Buharlaşma Akademisi / Eğitimi

Akademik eğitimde çok çeşitli uygulamalar için:
 
  • Çeşitli buharlaşma uygulamaları
Laboratuvar Buharlaştırması Yiyecekler  İçecekler

Laboratuvar Buharlaştırması Yiyecekler / İçecekler

Yiyecek, içecek ve endüstride kalite kontrol ve yeni içerik ve bileşenlerin geliştirilmesinde kullanılır:
 
  • Damıtma
  • Konsantrasyon
  • Kurutma
Laboratuar Buharlaşma Çevre Analizi

Laboratuar Buharlaşma Çevre Analizi

Çevre kirliliğini izlemek için numune hazırlamada gerekli: 
 
  • Soxhlet çıkarma
  • Konsantrasyon
Laboratuar Buharlaşma Yemi

Laboratuar Buharlaşma Yemi

Yem endüstrisinde kalite kontrol ve yeni içerikler ve bileşenlerin geliştirilmesinde kullanılır:
 
  • Damıtma
  • Konsantrasyon
  • Kurutma

Uzman Tavsiyesi

İstenilen uygulamayı yapabilmek için doğru kondenserin seçimi çok önemlidir. Gerekli yoğuşma seviyesine bağlı olarak, farklı bir soğutma kapasitesi seçilmesi gerekir.
Doğru koşulları bulmanın en kolay yolu “delta 20 kuralını” uygulamaktır:
  • Isıtma banyosu sıcaklığı, seçilen vakumda buharlaştırılacak olan çözücünün kaynama noktasından 20 derece daha yüksek olmalıdır. Soğutma sıcaklığı, solventin kaynama sıcaklığından en az 20 derece düşük olmalıdır
  • Birçok uygulama için 50 ° C'lik bir banyo sıcaklığı önerilir.

Örnek:
  • 50 ° C ısıtma banyosu sıcaklığı
  • 30 ° C kaynama sıcaklığı (vakumu ayarlayarak)
  • <10 ° C soğutma sıcaklığı

Banyoyu maksimum 50 ° C'ye ısıtmanın birçok avantajı vardır:
 
  • Buharlaşma şişesi ile çalışırken yanma riski yoktur
  • Isıtma sıvısının düşük buharlaşması (örneğin su)
  • Diğer ısıtma banyosu sıcaklıklarına kıyasla daha yüksek enerji verimliliği
Şeffaf plastik kaplama (P + G) camın dayanıklılığını ve dengesini arttırır. Ayrıca, operatörü cam kırılmaları durumunda kimyasalların yanı sıra cam kırıklarından da korur.
Musluk suyu en yaygın kullanılan sıvıdır. Damıtılmış su kullanırken, 0,5 g Boraks eklenmelidir. İlave iyonlar içermeyen damıtılmış su banyoyu paslandırır. 95 ° C'den yüksek ısıtma sıcaklıkları için polietilenglikol (PEG) önerilir.

Foto Galeri

Dokümanlar