Element Analizleri için Numune Hazırlama Toplam İş Akışı

Element analizi için atomik spektroskopi tekniklerinin performansı son birkaç yılda geliştikçe, numune hazırlama konusunda da eş zamanlı olarak iyileştirmelere ihtiyaç duyulmuştur. Numune parçalama adımı hazırlık sürecinde en çok dikkat çeken adım olsa da, numune hazırlama iş akışında laboratuvarın sonuçlarını etkileyen ve bazıları kapsam ve ölçek açısından beklenmedik olabilen başka önemli adımlar da vardır. Numune hazırlamaya yönelik bir ‘toplam iş akışı’ yaklaşımı sunuyor ve element analizinin laboratuvar verimi, veri kalitesi, maliyetler ve güvenlik gibi temel yönlerini iyileştirmenin yollarını öneriyoruz. Aynı derecede önemli olarak, bir laboratuvarın genel performans, maliyet ve güvenlik hedeflerine ulaşmasını engelleyebilecek eksik parçalama veya numune kontaminasyonu gibi iş akışı aksaklıklarını önlemeye yönelik pratik tavsiyeler de sunuyoruz.

Bu onlarca yıllık deneyim, genel numune hazırlama sürecindeki çoğu rutin görevi ele almak için çeşitli araçların geliştirilmesine yol açmıştır. Reaktiflerin kullanımı, temizlik, ultra saf asitlerin temini ve yakma kaplarının kullanımı dikkate alınması gereken parametrelerdir. Aslında bunların hepsi, daha iyi bir numune hazırlama iş akışı yoluyla üstün element analizi elde etme üzerinde etkilidir.

blank

Laboratuvarda Asit Saflaştırma

Element analizi yapan laboratuvarlar için yüksek saflıkta asit giderleri, operasyonel bütçelerinin önemli bir kısmını tüketebilir. Buna ek olarak, kazara kontaminasyon ve yüksek saflıkta asit elde etmeye yönelik tedarik zinciri zorlukları, bir laboratuvarın operasyonlarını riske atabilir. Alt kaynatma distilasyonunun prensiplerini ve asit saflaştırma işleminin laboratuvar içinde yapılmasının nasıl önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlayabileceğini ve kesintisiz bir analiz iş akışı sağlayabileceğini öğrenin.

 

blank

Otomatik Reaktif Dozajlama

Numune hazırlama sürecinin reaktif ekleme veya “dozajlama” adımı, özellikle konsantre asitler içerdiğinde, element analizi laboratuvarlarında geleneksel olarak sıkıcı ve zahmetli bir görev olmuştur. easyFILL, reaktif dozajlama işleminin otomatikleştirilmesinin nasıl daha fazla tutarlılık sağladığını ve operatörü zararlı asit dumanlarına maruz kalmaktan kurtararak daha güvenli ve katma değerli görevleri yerine getirmeleri için serbest bıraktığını göstermektedir.

blank

Yakma Kabı Taşıma ve Yönetme

Çok sayıda yakma kabının kullanılması laboratuvar iş akışını ve operatör süresini etkiler. Bu adımı iyileştirerek laboratuvarınız daha az operatör zamanıyla hızlı ve güvenilir bir parçalama prosesi elde edebilir. MAXI-44 veya MAXI-24 Yüksek Performanslı (HP) rotorlar için uygun olan easyCAP, yüksek hacimli laboratuvarlar için daha fazla üretkenlik ve performans sunar. easyCAP, minimum kapladığı alan ve hafifliği ile herhangi bir çeker ocak altına kolayca monte edilebilir ve birkaç saniye içinde kullanıma hazır hâle gelir.

blank

Tek Reaksiyon Odalı Mikrodalga Yakma

Tek Reaksiyon Odalı (SRC) mikrodalga yakma teknolojisinin piyasaya sürülmesi, numune hazırlama performansında ve element analizinde önemli değişiklikler sağladı. İş akışı bağlamında, SRC’nin faydaları arasında daha yüksek genel numune verimi, zor numuneler için daha hızlı parçalama ve daha az iş gücü gereksinimi bulunmaktadır.

Rotorlu Mikrodalga Yakma

Hâlen birçok element analizi laboratuvarının en önemlisi olarak kabul edilse de rotor bazlı parçalama kaplarının kullanımı zahmetli olabilir ve bir şeyler ters gittiğinde sistemler laboratuvarın numune hazırlama iş akışının zayıf halkası hâline gelebilir. Rotor bazlı parçalama kaplarının, sistemlerinin ve aksesuarlarının çeşitli yönlerinin bir iş akışını optimize etmek ve numuneleri yeniden çalıştırma ihtiyacı gibi aksaklıkları önlemek için nasıl çalışabileceğini keşfedin.

blank

Filtrasyon

Eşzamanlı Filtrasyon Sistemi (SFS-24) laboratuvarın verimliliğini artırır ve çeker ocak alanı gereksinimini azaltır. SFS-24, yaygın olarak kullanılan tüm solventler ve mineral asitlerle uyumlu olan ucuz huniler kullanır. Bu kurulum, süreci hızlandırmak ve kontrol etmek için bir vakum pompası ve basınç manometresi ile birleştirilerek daha kolay ve daha hızlı bir filtrasyon süreci sağlar.

blank

Otomatik Numune Hazırlama Kabı ve Laboratuvar Gereçleri Temizleme Sistemi

Numune hazırlama kaplarını ve diğer laboratuvar gereçlerini temizlemek için asit banyoları ve mikrodalga sistemleri kullanmak, bir element analizi laboratuvarının iş hacmi, iş akışı ve verimliliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Asit buharı temizliğini kullanarak bu adımı otomatikleştirdiğinizde, mikrodalga sisteminizin numuneleri parçalamaya odaklanmasını sağlayabilir ve laboratuvar malzemelerini elle temizlemenin sıkıcılığını ve tehlikelerini personelinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Kaynak:https://www.milestonesrl.com/homepage-en/total-workflow-sample-prep-approach-to-optimize-elemental-analysis