Amylograph ENumunelerin Enzimlerini Ölçün
Amylograph-E, un ve tam tahıllardaki enzim aktivitesini ve grafiğini güvenilir ve tekrarlanabilir bir şekilde ölçer (α-amylases). Bu ölçüm parametreleri unların fırında pişirilme uygunluğu hakkında açıklamalar yapmanızı ve örneğin, malt veya enzim preparatlarını pişirmeyi kontrol etmenizi sağlar.
Su ve un karışımı dönen bir ölçüm kasesi içerisinde 1.5 ° C / dak. sabit hızla ısıtılır. Uygulanan ısı oranı, pişirme işlemi sırasında bir ekmek kırıntısının içindeki süreci simüle eder. Sıcaklık değişimi ile numunenin akışkanlığındaki değişim zamana karşı değişim grafiği elde edilir. Elde edilen amilogram grafiği ile unun jelatinleşme başlangıç sıcaklığı, maksimum jelatinleşme değeri ve jelatinleşme sıcaklığı tespit edilir.
Numunenin viskozitesine bağlı olarak, numuneye bir ölçüm probu ölçüm kasesine saptırılır. Bu işlem bir tork değeri olarak ölçülür ve otomatik olarak amylograma kaydedilir.
ICC 126/1, AACC 22-10 ve ISO 7973 numaralı standartlara uygun olarak, buğday, çavdar ve pirinç ununda jelleşme özellikleri ve alfa amilaz enzim aktivitesi tespitinde kullanılır.