Glutograf E
 

Glutograf E

Brabender Glutograph-E, kesme kuvveti (shear) kullanarak numunenin viskoelastik özelliklerini belirlemenizi sağlar. Böylelikle, yaş ve kuru gluten ve hamur kalitesi doğru bir şekilde değerlendirilebilir.



 

Glutograph-E
 

  • Küçük numune miktarları (2–3 g)
  • Kısa ölçüm süresi
  • Uzayabilirlik ve elastikiyet özelliklerinin güvenilir, objektif ve tekrarlanabilir şekilde ölçümü
  • Dokunmatik ekran üzerinden kolay ve rahat kullanım
  • Kompakt tasarım


Hızlı ve kolay kullanımla birlikte kesin sonuçlar

Glutograph-E, dokunmatik ekranı, kompakt tasarımı, kısa ölçüm süreleri ve 2–3 gramlık küçük numune miktarları kullanması sayesinde, gluten ve hamur kalitesini belirlemek için kolay ve kullanıcı dostu bir çözümdür.
Aynı zamanda unlu mamuller ve makarna üretiminin bir parçası olarak kalite kontrol için idealdir.

Çalışma prensibi

Glutograph-E’nin ölçüm sistemi, birbirinden belirli bir mesafede takılan iki paralel, oluklu yuvarlak plakadan oluşur. Numune bu plakalar arasına yerleştirilir. Alt plaka belirli bir kuvvetle sabit üst plakaya doğru döndürülür. Kesme (shear) açısı ve kuvveti değiştirilebilir. Aynı kuvvette (kesme gerilimi – shear stress), prob yaklaşık olarak kalınca bir şekilde uzar. Bu sapma (kesme açısı – shear angle) zamana bağlı olarak kaydedilir. Belli bir sapmaya ulaşıldığında, numune serbest bırakılır ve elastikiyeti buna göre azalır.

Analiz

Grafiğin ilk bölümü numunenin elastikiyetini (artışını), ikinci bölüm ise numunenin geri çekilmesine bağlı olarak eğrinin nasıl düştüğünü gösterir.
Kesme süresi (shear time - belirli bir sapmaya ulaşılana kadar geçen süre), numunenin gerilme özelliklerinin bir ölçüsüdür. Belli bir süre sonra sapmadaki azalma, numunenin elastikiyetini (gevşemesini) gösterir.

Teknik Bilgi

Numune Miktarı yaklaşık 2 - 3 g
Tork Ölçümü Elektronik
Yazıcı Portu USB/Ethernet
Elektrik Bağlantısı 1x 230 V; 50/60 Hz + N + PE; 1.0 A
  115 V; 50/60 Hz + PE; 1.0 A
Boyutlar (G x Y x D) 290 x 320 x 340 mm
Ağırlık yaklaşık 12 kg net

Foto Galeri

Dokümanlar