Dünya genelindeki gıda ve kimya endüstrileri için lider bir tedarikçi olan Brabender, araştırma, geliştirme ve üretim alanlarında malzeme kalitesini ve fiziksel özelliklerini test etmek için alet ve ekipman geliştirir, üretir ve dağıtır.

Gıda alanında, Brabender, özellikle öğütme ve fırıncılık endüstrisinde, numune hazırlama ve kalite kontrolü için geniş bir cihaz yelpazesi sunmaktadır.

Teklif Listesi
Teklif listenizde 0 ürün mevcut
Amylograph ENumunelerin Enzimlerini Ölçün Brabender

Amylograph-E, un ve tam tahıllardaki enzim aktivitesini ve grafiğini güvenilir ve tekrarlanabilir bir şekilde ölçer (α-amylases). Bu ölçüm parametreleri unların fırında pişirilme uygunluğu hakkında açıklamalar yapmanızı ve örneğin, malt veya enzim preparatlarını pişirmeyi kontrol etmenizi sağlar. Su ve un karışımı dönen bir ölçüm kasesi içerisinde 1.5 ° C / dak. sabit hızla ısıtılır. Uygulanan ısı oranı, pişirme işlemi sırasında bir ekmek kırıntısının içindeki süreci simüle eder. Sıcaklık değişimi ile numunenin akışkanlığındaki değişim zamana karşı değişim grafiği elde edilir. Elde edilen amilogram grafiği ile unun jelatinleşme başlangıç sıcaklığı, maksimum jelatinleşme değeri ve jelatinleşme sıcaklığı tespit edilir. Numunenin viskozitesine bağlı olarak, numuneye bir ölçüm probu ölçüm kasesine saptırılır. Bu işlem bir tork değeri olarak ölçülür ve otomatik olarak amylograma kaydedilir. ICC 126/1, AACC 22-10 ve ISO 7973 numaralı standartlara uygun olarak, buğday, çavdar ve pirinç ununda jelleşme özellikleri ve alfa amilaz enzim aktivitesi tespitinde kullanılır.

Extensograph-E Brabender

Brabender Ekstensograf-E bir hamurun esneme direncini ve elastikiyetini ölçer. Bunu yaparak, en iyi pişirme sonuçlarını elde etmek için reolojik optimumu oluşturabilirsiniz. ICC 114/1, AACC 54-10 ve ISO 5530-2 numaralı standartlara uygun olarak hamurun uzamaya karşı direncinin, uzayabilirliğinin, bu iki değerin birbirine oranının (ratio) ve hamurun enerji değerinin tespitinde kullanılır. Hamur numuneleri Ekstensograf cihazı üzerinde bulunan bir kompartımanda önce hamur topları haline getirilir. Bu toplar daha sonra rulo yapmaya yarayan döner silindir vasıtası ile rulo haline getirilir. Daha sonra hamur ruloları fermantasyon kabinlerinde sabit sıcaklıkta bekletilir. 45, 90 ve 135. dakikalarda cihazın hareketli çekme koluna konarak Ekstensogram grafiği elde edilir. Elde edilen Ekstensogram grafiği ile istenen verilere ulaşılır. Kaydedilen ekstensograma dayanarak, reolojik hamur özellikleri hakkında güvenilir bilgiler – ve dolayısıyla daha sonra pişirme sonuçları – tespit edilebilir. Un katkı maddelerinin etkileri tanımak, belirlemek ve kısa metotları kendi uygulamanıza esnek bir şekilde uyarlayabilirsiniz.

Glutograf E Brabender

Brabender Glutograph-E, kesme kuvveti (shear) kullanarak numunenin viskoelastik özelliklerini belirlemenizi sağlar. Böylelikle, yaş ve kuru gluten ve hamur kalitesi doğru bir şekilde değerlendirilebilir.  

GlutoPeak Un Kalitesini Hızılıca Belirleyin Brabender

Hızlı bir prosedürde, Brabender GlutoPeak, bütün tahıl, un, hayati gluten ve fırın karışımlarının gluten kalitesini ölçer. Sonuçlar, çeşitli amaçlar için uygunluğa dair kanıt sağlar. GlutoPeak kullanılarak yapılan analiz, gelen mal departmanlarındaki tanelerin kalitesini belirlemek için hızlı bir yöntem olarak tasarlanmıştır. Cihaz sabit bir hızda çalışır ve bir ölçümü gerçekleştirmek sadece 1 ile 10 dakika sürer. Saatte en az 10 test yapmanıza olanak sağlar. Prosedür otomatiktir ve yalnızca küçük numune miktarları kullanarak malzeme tasarufu yapmanızı sağlar.

MikroVisko-Amilograf Brabender

Mikrovisko amilograf, viskograf ve amilograf cihazlarının özelliklerinin bir arada toplandığı, daha az numune miktarları ile çalışabilen bir cihazdır. Hem nişasta hemde un numuneleri için uygundur. Analiz zamanı daha kısadır. Isıtma ve soğutma hızı 10OC/dakikaya kadar ayarlanabilir.

Viscograph-E Nişastalıların Jelatinleşmesini Sınıflandırın Brabender

Viscograph-E, doğal nişasta ve yapay nişastayı içeren ürünlerin viskozitesinin sıcaklık bazlı ve zamana dayalı ölçümü için dünya çapında standart bir cihaz olmuştur. Viscograph-E cihazını kullanarak numunenizin incelenmesi, nişastanın sadece jelatinleşmesinin ötesinde test edilen numunenin ayrıntılı reolojik özellikleri hakkında geniş bir profil elde etmenizi sağlar. Viscograph-E ile jelatinleşme noktası, maksimum jelatinleşme noktası, jelatinleşme sıcaklığı, ısıtma ve soğutma fazlarının başlangıcındaki vizkozite değerleri saptanabilir. Otomatik programlama ve kapsamlı yapılandırma seçenekleri sayesinde testleriniz kolay ve rahat bir şekilde gerçekleştirilir. İstediğiniz kadar farklı sıcaklık, zaman ve hız programları ile analiz profilleri oluşturabilirsiniz. Ölçüm probu numuneye doğrudan yerleştirilir ve bu da yapılan analizlerin en yüksek derecede ölçüm doğruluğunu ve tekrarlanabilirliğini garanti eder.