Mikropipet Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
09.06.2022
Mikropipet Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gün içinde uzun süreler mikropipet kullanan bir laboratuvar profesyoneli misiniz? Ya da sık sık pipetleme verimliliğinin nasıl artırılacağı veya güvenilir sonuçların nasıl gar...

Devamını Oku
Farklı Pipet Ucu Tipleri Nelerdir ve Ne Zaman Kullanılır?
26.07.2022
Farklı Pipet Ucu Tipleri Nelerdir ve Ne Zaman Kullanılır?

“Alarmı bir kez daha erteleyebilir miyim?” diye düşündükten sonra sabah kendinize sorduğunuz ilk şey, “Bugün ne giysem?” olur. Kararınız, ruh haliniz, hava durumu veya kiminle...

Devamını Oku
Lipit Nanopartikül Üretiminde Karşılaşılan Farmasötik Zorluklar

İlaç endüstrisi için çok büyük öneme sahip olan lipit nanopartiküller, temel olarak, nükleik asitleri koruyan ilaç taşıyıcı sistemlerdir. Yeni mRNA aşılarının ayrılmaz bir par...

Devamını Oku

Son Blog Yazıları

02.11.2025
Ekstrüzyon
Çift Vidalı Ekstrüzyon ile Şekerleme Üretim Süreci Tasarımı

Giriş Şekerleme (tatlı) ürünlerinin geliştirilmesi ve üretimi, proteinler, şekerler, nişastalar ve yağlarda moleküler düzeyde gerçekleşen bir dizi dönüşüme dayanır. Bu bileşenler genellikle karıştırıl...

Devamını Oku
02.11.2025
Reoloji
Mayonezin Akma Gerilimi Üzerindeki Yağ İçeriği Etkisinin İncelenmesi

Özet Mayonezde Kalite Kontrol (QC) sürecinde yapılan standart görevlerden biri, orijinal kabında akma geriliminin belirlenmesidir. Bu ölçüm, kanatlı rotorun (vane rotor) ürünün bozulmamış yapısına tam...

Devamını Oku
02.11.2025
Reoloji
ICA Standardı 46’ya Göre Çikolata Eritmelerinin Akış Davranışı

Giriş Eritilmiş çikolatanın akış davranışı, birçok açıdan kritik bir özelliktir. Üretim sürecinde; taşıma, doldurma, daldırma, kaplama veya dozajlama gibi aşamalar, tam olarak tanımlanmış bir viskozit...

Devamını Oku